Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Velmi dobře napsáno.

Problém Hornerů, Turnerů, Polických, Mašků a dalších je, že argumentují jen dílčími zásadami z demokratických principů. Nikdy nedají (nebo toho nejsou schopni) vedle sebe celou islámskou ideologii dle t.z. "svatých textů" a VŠECHNY ÚSTAVOU A ZÁKONY stanovená pravidla definující náš společenský řád - demokracii.

Viz. zák. č. 3/2002 § 5.

3 0
možnosti

Myslím, že C. Hösl mezi vítače moc nepatří. Za to mezi ně patří jiný vědec, J. Drahoš. A zatímco, C. Hösl provedl na téma vítači vs. odmítači vědeckou studii, tak J. Drahoš (signatář vítací Výzvy vědců) prohlásil o těch, kteří výzvu nepodepsali: "Ale ti, kteří se proti petici vymezují, jsou podle mě lidé, kteří se rádi vymezují vůči čemukoli".

Takže žádná věděcká studie, jen jednoduché odmítnutí a zavržení na úrovni M. Zemana.

Myslím, že i tento příklad ukazuje, že "odmítači" jsou lidé svědomitější... ;-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za článek a za odkaz. Poslechl jsem si celý rozhovor s panem Cyrilem Höschlem a vedlo mne to k zamyšlení, proč tak často při čtení článků o migrační krizi cítím silné emoce. Nakonec jsem na to přišel. Emoce ve mne nevyvolávají uprchlíci samotní. Emoce ve mne vyvolávají až reakce politiků a veřejně činných osob na uprchlíky.

Takže nejsem ani xenofob, ani islammofob. Jsem merkelofob ;-D

3 0
možnosti
Foto

Moc dobře napsáno. Karma.

2 0
možnosti

Jo a jasná karma, pane...

1 0
možnosti

No a proto nám dánský psycholog N.Sennels již před lety nabídl výraz "islamonausea", namísto islamofobie, což nám přilípli sluníčkáři. Já se taky islámu nebojím, jen je mi z něj blivno. Také je dobrý termín anti-jihad. Jinak jsem ale zdatný nácek, xenofob, homofob atp.. Do not worry..

4 0
možnosti
Foto

Možná jste chtěl být objektivní a nestranný, ale moc se vám to nepovedlo.!

0 5
možnosti
Foto

A já si myslím pravý opak. Autor popsal situaci objektivně, což je pro někoho nepříjemné.

3 0
možnosti

Jistě, to si asi myslí málokdo, že by se jednalo o fobii. To je taková terminologie, kdo chce přijímat uprchlíky je "demokrat", kdo ne, je "xenofob" nebo dokonce "fašista". přitom "uprchlík" je kdokoli kdo se dostal do EU jakýmkoli způsobem a řekne že je dítě nebo Syřan ;-)

4 0
možnosti

Rozumím a věřím tomu, že mnoho lidí má obavu ať již racionální nebo emocionální z nejasných či nejistých dopadů na země, které přijmou imigranty. Samozřejmé by mělo být, že když mám obavy, tak se seriózně a racionálně zajímám o podstatu věci tak, abych ji mohl ovlivnit nebo vyloučit. Rozhodně bych na cestě poznání problému měl vyloučit ideologické argumenty, které mají kolektivní povahu; tedy když zlobí jeden muslim, zlobí všichni. Když připouštíte, že mezi těmito racionálně se obávajícími mohou být také rasisti apod., jistě s nimi nechcete být kolektivně slučován.

Podobně pak mohou existovat racionální sluníčkáři, kterým jde třeba jen o dodržování zákonů, listiny práv a svobod, a také humanitárních hledisek. Rozhodně je netěší nějaké bezhlavé přijímání migrantů. Pravidla a kontrola je potřebná. Odborníci mezi sluníčkáři poukazují na preventivní pomoc migrantům v jejich zemích. Nemluvě o možnostech ukončení válečných konfliktů na blízkém východě.

Otevřeným problémem je, že v přednacistickém Německu se lidé racionálně obávali všemocných Židů a zvolili NSDAP v čele s Hitlerem, jehož následná totalitní vláda vyústila v holokaust a perzekuce vůči vlastním lidem. Podobně jsme si z obav z vykořisťování podnikateli zvolili dobrovolně po druhé válce komunisty.

Myslím, že stojí za to být zdravě skeptický k nějakému jednostrannému a konečnému hodnocení jak z hlediska islamofobie nebo sluníčkaření.

0 6
možnosti

Takže něco racionální úvahy...

Převážná většina z těch, kteří se sem valí, jsou muslimové. Jak se ukázalo, mnozí z nich nepřicházejí ze zemí zasažených konfliktem, ale hrnou se sem za sociálními dávkami a ženami (a lžou o svém původu i důvodech). Jinými slovy, někdo jim nalhal, že tu létají pečení holubi do huby a naše ženy jsou k mání. Proto také většina z nich jsou mladí muži (ve vojenském věku).

Z toho, jak se tu chovají, je naprosto zřejmé, že (muslimové) před ničím neutíkají. Před čím by utíkali? Před islámem (tedy jinými muslimy)? Proč by však měli utíkat zrovna do Evropy, která je z jejich pohledu zemí Satana? Proč sem přenášejí své vzájemné konflikty?

Islám je s naší kulturou zcela nekompatibilní. Tato nekompatibilita je tak velká, že ze střetu naší a islámské kultury NUTNĚ vzejde konflikt. Tak, jako došlo v průběhu dějin ke konfliktům všude, kam se vecpali muslimové.

Co z toho plyne? Že se nejedná o žádné uprchlictví, ale regulérní invazi, která se jen jako uprchlická krize maskuje. A že někdo v pozadí má zájem vyvolat v Evropě konflikt (lži o pečených holubech).

Nic proti humanitární pomoci, klidně i muslimům. Ale pouštět je v takto masivním měřítku do Evropy je z výše uvedených důvodů čirá sebevražda. A to už s humanitou nemá vůbec NIC společného.

13 0
možnosti
Foto

Díky za blog, dávám karmu a poprosím o souhlas dávat odkaz do diskusí. Až bude někde řadit Vaněk nebo Polický, dám jim jako odpověď váš blog. A jim z toho rupne žilka a bude pokoj. :-)

11 0
možnosti
Foto

Já myslím, že do diskuze dát odkaz můžete. Ale nemůžete ho přímo otevřít. Není v HTML.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS