Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevsim jsem si, ze by nekteri politici, co problem s migraci vidi, nedavali i vychodisko. Ale tam nejak v souladu vasim clankem jsou medii i diskutery oznacovani nacky, a to I temi, co vas clanek chvali, a je jim nadavano do hlupaku. Takze mi to prijde jako vymysleny problem. Novinari mohou upozornovat klidne pouze na problem a reseni nechat na druhych.

0 0
možnosti

Řešení neexistuje. Řešení mají v rukou lidé, co jsou neschopní a/nebo zkorumpovaní.

Další věcí je, že i pokud by nastala celospolečenská potřeba řešení, řešení se nechytnou racionální lidé. Ti mají svůj život. Možná to začnou, ale to co začali, přeberou fanatici a oportunisté.

1 0
možnosti

Ono hlavně v těch nejvíce postižených zemích nelze nic dělat. Problémy nejsou s migranty obecně, ale pořád s těmi stejnými skupinami - muslimové, afričané,...z Evropy Rumuni, kosovští Albánci. No a problém je, že ať uděláte jakékoliv opatření, které se těmto skupinám nelíbí, začnou "občanské nepokoje". Prostě začnou zapalovat auta a rozbíjet výlohy...to oni umí skvěle a dělají to rádi. Svět se mění k jejich obrazu a zpátky to už nejde. Pokud byste třeba v Německu zavedl v době Ramadánu nějaké úlevy pro muslimy, tak ten, kdo by je pak chtěl zrušit, by měl velmi těžkou práci a už by se to bez demonstrací neobešlo, pokud by vůbec k něčemu takovému našel odvahu. Proto je správné "nepodávat prst".

2 0
možnosti

K migracím by vůbec nemuselo dojít, kdyby euroatlantické společenství garantovalo mír a umravnilo vlastní korporace, které řadu konfliktů a válek v Africe schválně vyvolávají. Odborných důkazů je mnoho, ale nikdo je neposlouchá. Ono je totiž velmi vzrušující stát se soukmenovcem soudržné entity zvané n"nic než národ" a opíjet se představami o potápění člunů s migranty nebo jejich deportací do pouště.

Pokud myslíte svoje úvahy vážně, začněte si trochu ověřovat informace o mnou uvedených faktech. Zkuste si sehnat více než jednu odbornou publikaci na toto téma, nejlépe o různopolitických odborníků. Pak získáte vlastní názor, doufám.

0 9
možnosti

Když zde nyní napíšu, že podmínkou obratu vztahů mezi Afrikou a Evropou k lepšímu obecně je nuno otevřít konferenci o odpuštění dluhů africkým zemím na základě nekoloniálního pohledu. Otevřít jim přístup k světovému obchodnímu světu uznáním paritní dominantní měny - přijmout je do Mezinárodního měnového fondu, aby se mohli podílet na tvorbě Afrického kapitálu, který by jim umožnil vlastní investice. Vůbec neříkám, že se mají paušálně škrtnout, ale rozhodně by se mělo postupovat alespoň tak, jako se postupuje proti kapitálově slabým jižním státům Evropy. Afrika je chudá a zaostalá, protože je dlouhodobě vyřazena z čestné mezinárodní hospodářské soutěže. Ale to je sice základní aspekt, není jedný, je jich celá řada, ale neonarcista, migrofob nebo kulturní rasista něco takového nechce ani slyšet; protože islám, protože opice na stromech, které někdo nazývá afričany, protože oni nemají žádnou kvalifikaci mimo svaly, jak říká náš prezident. Jsou to vědomé lži. Některé africké země ve vzdělanosti nezaostávají za průměrem Evropy. Takřka všechny africké země mají univerzity...

0 3
možnosti

Ohledně migrace je to zcela stejně přes kopírák. Ovšem z odborných návrhů se nerealizovalo za posledních 50 let takřka nic. Díky snahám OSN se alespoň založily instituce jejichž rovíjením by se mohlo jednou dosáhnout pokroku, ale hlavní překážkou jsou národní politiky zemí, které baží po okamžitých efektech. Nvzdory tomu, že nelze srovnávat autoritu a dopad společné politiky celé EU, jistě je to větší síla než osamělá politika Francie, která na vlastní pěst vede zejména v severní Africe dlouhosobě svoji zcela neevropskou politiku. Odbornící na to marně poukazují, ale nic se s tím nedá dělat, dokud si svoje omyly nepřiznají klíčoví politici. Pokoušel jsem se zde v některých svých článcích na některé tyto skutečnosti zcela marně poukázat. Například úloha někdejšího prezidenta Sarkozyho byla pro tuto oblast politiky naprosto destruktivní a tragická.

0 1
možnosti

Dávno, dávno, dávno existují odborné studie, jak pomoci Africe, jak zbrzdit migrace apod. Studie jsou zcela marné, protože politici mají vlastní rozum a ostatní laici se zdravým rozumem něco takového číst nebudou, na to jsou příliš pohodlní a ono je vážně namahavé něco prostudovat a zjistit, že instinktivní pocity v problematice neplatí.

Podobně se nyní schází krizové vládní rady pro sucho, jako se scházely nedávno krizové rady pro povodně. Lidé z vodohospodářského oboru, jako jsem původně já, však dobře znají historii nakládání s vodou, nebo ́t u nás je tato problematiky dosti obšírně historicko - technicky popsána. Po povodních v devadesátých letech vystoupil však jakýsi politik, který prohlásil, že lidé nemají v zátopových oblastech co stavět, protože řešení vodohospodářských problému není záležitostí státu. Prostě kapitalismus na n-tou. Ten politik se jmenoval Kalousek a nejvíce se zasloužil o naprosté rozprášení snah o jakékoli rozumné dlouhodobé vodohospodářské investice. První československou republiku nelze jistě podezřívat z komunistického vládnutí a přesto byla zrovna vodohospodářská politika v té době světově příkladná. Rozhodně ne díky privátním projektům, ale investiční politikou státu, který je schopen soustředit investice, které podnikatel sice soustředit dokáže, ale jejich návratnost bance v myšlení bankovního horizontu garantovat nemůže.

2 0
možnosti

P66e20t61r 59B55u69r19i29a75n

31. 8. 2018 19:04

Karma. Ovšem pokud se v našich médiích bude zběsilé ubodání člověka nazývat sporem, který si vyžádal oběť a demonstrace proti tomuto zločinu projevem nenávisti, tak se nikam nepohneme. A přesně tohle se v tomto případě stalo.

12 0
možnosti

Řešit se dá skoro všechno. Ale musí být snaha. A ta v tom slavném evropském spolku jaksi dosud chybí.

3 1
možnosti

Problémy s migrací prostě budou, nemáte je totiž často kam vrátit - pak jde o to, jak nastaví vysoko státy sociální podpory a spojování rodin - když Německo vezme půl milionu uprchlíku a připustí spojování rodin: může čekat, že přijde ještě pár milionů členů rodin - ty budou Němci živit, pokud půjde o děti nebo staré rodiče. To může být problém pro ně spíše integrační než ekonomický. Schválně zda ho Němci rozlousknou. Země, která dvakrát vyvolala světovou válku, měla nejlepší techniku ve 30.letech, chtěla vynalézt jadernou bombu, by nemusela nutně na tomto problému selhat. Uvidíme.

2 0
možnosti

Má-li imigrant rodinu, je kam ho vrátit.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS